Monday, February 23, 2015

Nedarbingos dienos į naudą

Endomondo bėgimo rezultatas
Endomondo atvaizdas
Nors bėgioti rimčiau planavau pradėti tik šia savaitę, gražus oras ir ne itin darbinga nuotaka penktadienį privertė pajudėti. Tai tik į naudą mano pasirengimui, o dar ta žinia, kad balandį pusmaratonis Kaune, kuriame taip norisi sudalyvauti, ir kaina nelabai didelė. Dėl šito dar reiks pagalvoti, o dabar apie priešsavaitgalinį bėgimą.
Nubėgau šį kartą šiek tiek daugiau - 4,22 km. Taigi, užsibrėžtas tikslas viršyti savaitgalį 4 km įvykdytas dar penktadienį (o savaitgalį iš viso neradau laiko bėgimui). Apranga ta pati, muzika irgi ta pati, maršrutas šiek tiek kitas, nebenorėjau rizikuoti ir pasirinkau bėgimą krašto keliu, o ne vidinėmis gatvėmis, kuriuose gausu provėžų. Pasirinkimo nesigailėjau, nes tarp ledo tik balos, kurių gylis pakankamas, kad nesinorėtų daugiau bėgt.
Kito tikslo, bėgti likusius kilometrus greičiau nei pirmąjį, ir vėl neįgyvendinau. Pirmasis kilometras - 6:14, antrasis vos 2 sekundėm lėtesnis - 6:16. Kiti - gėdingai lėti. Visgi, jei lyginti ne kas kilometrą, o pagal greičiausią įveikimą, panašu, kad tai buvo kažkur nuo 1,3 iki 2,3 km. Būtent tuo metu teko bėgti per ledą ir šokinėti per balas, tad, manyčiau, net labai geras rezultatas (6:09 min) Matyt norėjau kuo greičiau grįžt ant asfalto, o tuomet jau ir pavargau, dar gana sunkūs pietūs irgi nebuvo suvirškinti.
Pagal Endomono:
12 min - 1,93 km.
1 km - 6 min 9 sek.
1 mylia - lygiai 10 min.
3 km - 19 min 16 sek.
Visi rezultatai geresni nei pirmąjį šių metų kartą, nubėgtas atstumas didesnis, orai šyla, tad, tikiuosi, rezultatus tik dar labiau pagerinti, nors šiuo metu man svarbiausia bėgti kuo toliau, o ne kuo greičiau. Iki gegužės 1 dienos reikėtų bent porą kartų išbėgti pusę maratono.

No comments:

Post a Comment